תחזיות על גידול האוכלוסייה ותוחלת החיים שהולכת ומתארכת, לצד ההתחממות הגלובלית ומשאבי טבע שהולכים ונעלמים, מביאים ליצירת אתגרים חדשים בעולם המזון והחקלאות ומעלים שאלות על עתיד האוכל אותו נאכל (או נשתה, או נאלץ לצרוך באופן זה או אחר) בעתיד.
אנשים רוצים לאכול בריא יותר וטעים יותר, כשמנגד משאבים כמו מים ואדמה חקלאית טובה מידלדלים. העולם כולו משתנה בקצב מסחרר, אבל תחום המזון יהפוך בעתיד הלא רחוק למשהו שהיום נשמע בגדר מדע בדיוני ממש וייתכן שהאופן בו אנו צורכים את המזון שלנו יצטרך להתעצב מחדש.
תזונה חכמה המתאפשרת באמצעות טכנולוגיות פודטק מתקדמות, חלבונים אלטרנטיביים מחגבים ושאר חסרי חוליות (שמוציאים לחלקנו את החשק לארוחת צהריים), בשר שמיוצר במעבדה, קפסולות מזון (בשבילי חמין בקפסולה בבקשה), עולם ללא דגים, נשנושי אצות, אבקת רקים ומזון מותאם אישית – הם רק חלק מהטרנדים בתחום עתיד המזון. אז מה נאכל בעתיד?
מזון וטכנולוגיה: פודטק
פודטק (FoodTech) הוא תחום העוסק בהטמעת תהליכים טכנולוגיים לשיפור המזון והגברת התוצרת. מעצמות טכנולוגיות, חברות מזון, משקיעים ומשקיעות רבים מתעניינים בתחום זה ואין ספק שזהו ההווה והעתיד של עולם המזון.
טכנולוגית המזון פועלת לכל אורך שרשרת האספקה של תעשיית המזון, החל משיפור יעילות גידולים חקלאיים, פיתוח שיטות לשמירה על טריות המזון, הגברת בטיחות מזון ומשקאות ועוד.
.