מוסיקה היא אחת האומנויות העתיקות ביותר הקיימות.  המוזיקה מלווה אותנו מראשית ימינו. לתינוקות נהוג להשמיע מוסיקה עוד ברחם אימם וילדים רבים יוצרים מוסיקה באופן אינטואיטיבי עם כלים אמתיים או מאולתרים.

כיצד אומנות עתיקה וראשונית זו יכולה להתפתח בעתיד? לאורך ההיסטוריה היו שינויים באופן שבו כלי הנגינה יוצרו, היו שינויים באופן שבו צלילים חוברו והולחנו, התפיסות של איך אמורה מוסיקה להישמע השתנו היסטורית בהתאם למגמות אופנתיות-אומנותיות וחברתיות . בעשורים האחרונים הפקות מוזיקליות מבוססות יותר ויותר על כלים דיגיטליים ופחות על כלי נגינה מסורתיים-את הכלים הקלאסיים מחליפים מחשבים. גם האופן בו אנחנו צורכות וצורכים מוסיקה השתנה: היום המוסיקה נגישה להקשבה בכל מכשיר סלולרי ואין צורך במכשירים מסורבלים כמו פטיפון או התכנסות בסלון להקשבה למוסיקה חיה. הטכנולוגיה של מוצרי ההגברה גם היא השתכללה מאוד והפכה יותר ניידת: אוזניות באיכות מצויינת הפכו למוצר צריכה נגיש ומשחררות מהצורך להקשיב איכותית למוסיקה תוך תלות ברמקולים ביתיים מאיכות יוקרתית.

בכל אחד מהתחומים האלו צפויות להיות התפתחויות שישפיעו על עתיד המוסיקה: ראשית, באילו כלים ייצרו את המוסיקה? שנית, באיזה אופן נצרוך את המוסיקה? ולבסוף, איך המוסיקה תשמע?

 

יצירת מוסיקה

כולנו ניצור מוסיקה: מוסיקה תהיה יותר ויותר ענין שכל אחד יכול ליצור ולהפיץ בגלל שהניידים הופכים ליותר מתוחכמים והפשטות לשתף ולהפיץ וליצור מוסיקה יעשה יותר ויותר פשוט ונגיש. ייתכן ונפגוש יותר מוסיקה  מבוססות מידע מאלגוריתמים ומהונדסות על ידי בינה מלאכותית. בינה מלאכותית תאסוף את המידע של צריכת המוסיקה שלנו מספוטיפי או אפל מיוזיק, תעבד את המידע ועל בסיסו המכונה תיצור מוסיקה חדשה. כתיבת המוסיקה תעשה יותר ויותר מבוססת על בינה מלאכותית.

אולי בעתיד רובוטים ינגנו מוזיקה? במקום נגן שצריך ללמוד במשך שנים רפורטואר אפשר יהיה להביא  רובוט עם אלגוריתם חכם שיודע ללמוד ביום אחד את כל השירים של הלהקה – אקורדים, מקצבים וליריקה. מוסיקה תהיה יותר ויותר אמצעי לתקשורת בין חברים ופחות מוסיקה שנוצרת רק על ידי אמנים.

האזנה למוסיקה

 צ'יפים בתוך המוח שישמעו לנו מוזיקה ישירות, כך שלא נצטרך עוד אוזניות או רמקולים. איך זה נשמע לך? 🙂

את ההתכנסות ההמונית בשביל קונצרטים של מוסיקה אולי יחליפו מסיבות במציאות מדומה או בסביבה חצי מדומה, כך שאנשים יוכלו להיות במקומות שונים בעולם אך לחוות את אותו קונצרט.

יש הגורסים שצפוי להיות ערבוב בין יצירת מוסיקה לצריכתה. אחד הפיתוחים שכבר עובדים עליהם הוא יוזמה של ישראלית: יצירת אולם קונצרטים וירטואלי המאפשר לנצח על תזמורת בחוויה סוחפת המשתפת את כל החושים. 

ניצוח על תזמורת וירטואלית

המוסיקה של העתיד - בית ספר רימון מארח מומחים ומומחיות בתחום

מהם 6 הדברים שיתרחשו בעולם המוזיקה בעשור הנוכחי?

מוסיקה בינה מלאכותית | עתידולוגיה | תעשיידע

בינה מלאכותית מוסיקלית

. האם הבינה המלאכותית תשנה את המוזיקה לנצח, וכיצד? התפתחות הטכנולוגיה והשימוש הגובר באלגוריתמים מעלה שאלות על עתיד הבינה המלאכותית במוזיקה ואופן שילובה. האם העורכים

Read More »
טמפרטורה וטמפו | עתידולוגיה | תעשיידע

טמפרטורה וטמפו

. מייקרוסופט וביורק יוצרות מוסיקה מבוססת AI שמשתנה לפי מזג האוויר (הכתבה באנגלית)2020 הבינה המלאכותית של ביורק ומייקרוסופט (אנגלית)

Read More »

כל הזכויות שמורות לתעשיידע (ע"ר) 2020